HAREKETLi PROTEZ STRESiNE SON
26 Şubat 2019

Ağız ve Diş Hastalıkları Uzmanı Dr. Alper Çıldır, zirkonyum esaslı porselen kaplamalar hakkında bilgi verdi: “Eksik dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlayabilmek amacıyla çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleri dental implantlar; tek, birden fazla veya tüm diş eksikliklerinde uygulanabilir. Hasta, özellikle tüm dişlerin eksik olduğu durumlarda, sağlıklı ve kullanım açısından son derece rahat, estetik ve sabit bir proteze kavuşur. 

Vücutla uyumlu
Günümüzde kullanılan dental implantların neredeyse tamamı titanyum esaslı. Titanyum, doğada reaktif olarak bulunan bir madde.  Birlikte kullanıldığı maddeye kolayca uyum sağladığı için, vücudun normalde yabancı maddelere karşı geliştirdiği iltihabi veya alerjik reaksiyonlara yol açmıyor. 

 

Uygulamada  yaş sınırı yok 
İmplant uygulamasını engelleyecek bir üst yaş limiti yok. Ancak kemik gelişimi tamamlanmamış çok genç hastalara uygulanması tercih edilmeyebilir. Kadınlarda 16-17, erkeklerdeyse 17-18 yaşlarında kemik gelişimi tamamlandığından implant uygulaması için bu dönemlerin  beklenmesi gerekir. 
                  
5 adımda  başarılı tedavi 
Dental  implant uygulamasının ilk  aşaması, hastanın ağız ve diş muayenesi. Bu aşamada hastanın genel sağlık durumunun ve ağız yapısının implanta uygun olup olmadığı belirlenir. İkinci aşama operasyonun çene cerrahı tarafından gerçekleştirilmesi. İmplant yerleştirildikten sonra, kemikle bütünleşmesi için belli bir zaman geçmesi gerekir. Bu süre, minimum bir ay. Bu süre içerisinde gerekirse hastaya geçici bir protez uygulanabilir. Hastalar uygulanan implantların üzerine doğrudan çiğneme yükü vermeden beslenebilir. İyileşme süresi tamamlanıp implant çevresi yeni kemikle dolduktan sonra, üzerine üst yapısı yerleştirilir. Proteze uygun ölçü maddeleriyle işlem tamamlanır.”

KALİTELİ SOSYAL YAŞAM SUNUYOR

Klasik köprü protezlerinde komşu dişlerin küçültülmeleri sonucu dişlerde oluşan hasar, implant uygulamalarında önlenir. 
Sabit protez yaptırma şansını kaybederek, hareketli proteze mahkum olanlar, implant uygulamaları sayesinde sabit dişlere kavuşabilir. 
Üst çene tam dişsizlik vakalarında, tam protezin implantla desteklenmesi sayesinde damağı tamamen örtmeyen, dolayısıyla bulantıya yol açmayan, tat kaybına neden olmayan daha sağlıklı protez uygulamaları yapılabilir.
Erimiş çene kemiği nedeniyle protezleri ağızlarında aşırı oynayan ve bu nedenle rahat hareket edemeyen hatta konuşamayan bireylerin protezleri, implant destekli hale getirilerek sabit kılınabilir.
Diş çekimini takiben çene kemiklerinde oluşan erime, implant uygulamaları sonrasında önemli miktarda önlenir. Normal fonksiyon sırasında doğal dişler çene kemiğini uyararak erimesine engel olur ve sürekliliğini sağlar. Dental implantlar da çene kemiğinin erimesini önler. 
İyi fonksiyon görebilen, çok daha estetik sonuçlar elde edilen protezlerle bireyler her istediklerini yiyebilir, özgürce gülebilir, kahkaha atabilir, öpüşebilir.

NEDEN DENTAL iMPLANT?

* Doku dostu titanyumdan üretildiği için alerjik reaksiyona yol açmaz. 
* Vücut, implantları reddetmez, başarı oranı yüzde 100’e yakın. 
* Komşu dişlere hiçbir zarar verilmeden, sadece eksik olan dişin boşluğuna implant materyalinin konulmasıyla uygulandığından, gerçek diş fonksiyonu görür. 
* Kemikte kayıba neden olmaz.  
* İmplantın uygulandığı bölgede diş eti ve kemik daha sağlıklı kaldığı için porselen kaplamalar çok daha estetik görünür. 
* Maliyeti, köprü protez uygulamalarına göre daha yüksek görünse de uzun dönem içerisinde değerlendirildiğinde çok daha ucuz bir uygulama olduğu ortaya çıkar.  
* İmplantın modeli, tipi ve markası hastanın dosyasına kaydedilir. Gelecekte implantın üzerine yapılan porselen kaplamalar için ölçü bile alınmasına gerek kalmadan ağız taranıp kayıtlara konulur. Eğer kaplamayla ilgili bir sorun olursa doktorun bilgilendirilmesi yeterli. Doktor, hastası kliniğe gelene kadar kayıtlarındaki bilgilere göre kaplamanın yenisini hazırlatır.

Diğer Diş Aktüel Başlıkları

Tanıtım Filmi Doktorunuza Sorun Sizi Arayalım Online Randevu Çocuklar İçin