Lazer Uygulamaları
Lazer operasyonları diş hekimliğinde yumuşak ve sert dokuda gerçekleştirilmektedir. Bu uygulamalardan bazıları, diş çürüklerinin temizlenmesi, kanal tedavileri, diş dolguları, çene kemiğinde ve dişetinde her çeşit cerrahi işlemler, dişetinin şekillendirilmesi, estetik diş tedavileri, hassas dişlerin hassasiyetinin giderilmesi, koyu renkli diş etlerinin renginin açılması, diş beyazlatma, uçuk ve aft tedavileridir.
Lazerli Periodontoloji Hizmetleri
- Flap operasyonlarında cerrahi işlem aşamaları
- Koyu renkli diş etlerinin renginin açılması
- Dişetinin şekillendirilmesi
Lazerli İmplant Hizmetleri
- İmplant tedavisi uygulamalarında lazer teknolojisi ile cerrahi işlem aşamaları
Lazerli Genel Diş Hekimliği Hizmetleri
- Diş çürüklerinin temizlenmesi
- Kanal tedavileri
- Hassas dişlerin hassasiyetinin giderilmesi
- Diş dolguları
- Uçuk ve aft tedavileri
Lazerli Estetik Uygulamalar
- Diş Beyazlatma
- Porselen laminat veneer hazırlığında
- Estetik diş tedavileri
Lazerli Cerrahi İşlemler
- Çene kemiğinde her çeşit cerrahi işlemler
- Diş etlerinde her çeşit cerrahi işlemler
- Lazerli Pedodonti Hizmetleri
- Çocuk diş dolguları
- Diş çürüklerinin temizlenmesi
Neden Dental Lazer Uygulamaları?
- Lazer kullanılan bölgelerde % 100 dezenfeksiyon ve sterilizasyon sağlandığı için tekrar enfeksiyon oluşması ve çürük başlaması riskleri ortadan kalkmaktadır.
- İmplant tedavisi uygulamalarında lazer teknolojisi ile cerrahi işlem aşamaları basitleşmekte ve tedavi genelinde zaman kazanılmaktadır.
- Lazer ile yapılan cerrahi uygulamalarda, işlem esnasında neredeyse hiç kanama olmamaktadır. Her cerrahi uygulama sonrasında ortaya çıkabilecek komplikasyon, şişme ve rahatsızlık olasılıkları azalmakta ve daha hızlı bir iyileşme sağlanmaktadır.
- Porselen laminat veneer hazırlığında diş yüzeyini mükemmele yakın pürüzlendirmesi, yapılan restorasyonun tutuculuğunu %100 etkiler.
- Yine yumuşak dokuda, kanamasız operasyonlar yapılabilmesi ve iyileşmenin çok hızlı olması büyük avantajlarındandır. Özellikle çocuk hastaların tedavisinde önemli kolaylıklar sağlar.
- Gücü ayarlanabilen lazer ışınının çürük dokuyu seçici davranması az madde kaybıyla tedavinin tamamlanmasını mümkün kılar.
- Lazer dişhekimliği, genelde tedavi sürecini kısaltarak, daha az çaba ile daha başarılı sonuç elde edilebilir.
- Lazer uygulamaları ile halk arasında lazerli dolgu diye bilinen ve bir ışık kaynağı ile sertleştirilen kompozit dolgu uygulamaları birbiriyle karıştırılmamalıdır.
- Yeni nesil diş lazeri ile dişe ve diğer dokulara temas etmeden çalışmak mümkündür. Bu sayede ısı titreşim ve sürtünmeye bağlı ağrı oluşmamaktadır.
- Implant tedavi uygulamalarında, üst yapının (sabit diş) yapılabilmesi için gerekli olan cerrahi uygulama (diş etinin açılarak implantın ortaya çıkarılması) lazerle daha da basitleşmekte ve zaman kazanılmaktadır.
- Lazerli diş Beyazlatma işlemlerinde çok kısa sürede başarılı sonuç elde edilebilir.
- Dişetlerinde genetik olarak aşırı derecede mor renklenme (hiperpigmentasyon) bulunan hastalarda 3 veya 4 seansta lazer ile soyma (peeling) yapılarak, bu sorun ortadan kaldırılabilmektedir.
- Yumuşak doku ve dişetindeki yaraların tedavisinde de kullanılır. Ağız içinde oluşan fibromalar (dokulardaki zararsız patalojik büyümeler) lazer ile ortadan kaldırılabilir.
- Estetik diş hekimliği uygulamalarından porselen lamineler, empress kuronlar ve procera kuronlar yapıştırılmadan önce diş yüzeyine lazerle aşındırma yapılabilmekte ve bu işlem kronların düşme riskini azaltmaktadır.